Affärsområden

​​​​​​

Distribution & Customer Solutions


Distribution & Customer Solutions handhar DONG Energys kund- och marknadsrelaterade aktiviteter inom handel, distribution och försäljning av elektricitet och naturgas till våra marknader i Nordeuropa. Inom Distribution & Customer Solutions agerar DONG Energy's traders på de internationella marknadsplatserna för energi och i tät dialog med våra Key Account Managers utvecklas attraktiva och konkurrenskraftiga produkter.


Läs mer om Distribution & Customer Solutions


Oil & Gas

   
För att nå våra högt satta klimatmål och ligga i framkant har vi sålt vårt affärsområde Oil & Gas till brittiska INEOS. Det innebär att det affärsområde där olja och naturgas utvinns, har avyttrats. Läs mer via länken nedan.


Läs mer om Oil & Gas


Wind Power


Med över 20 års erfarenhet inom utveckling av havsbaserad vindkraft är DONG Energy nu ledande inom vindkraft. Majoriteten av DONG Energys vindkraftparker ligger i nordvästra Europa, och vi har byggt fler vindkraftparker än något annat företag i världen.   


Läs mer om Wind Power


Bioenergy & Thermal Power


DONG Energy producerar elektricitet och värme i Danmark, Norge och Storbritannien från termisk generering. Vi utnyttjar vår kärnkompetens till att säkerställa effektiv användning av bränsleresurser, och arbetar för att öka användningen av CO2-neutrala biobränslen.


Läs mer om Bioenergy & Thermal Power