Vi slår två nya rekord i vindkraft

Nu inleds bygget av världens största havsbaserade vindkraftspark.

389 000 MWh. Så mycket ren el producerade en av DONG Energys havsbaserade vindkraftsparker – på bara en månad. Tillsammans med våra partners har vi därmed slagit nytt rekord.

 

Mängden ren el som genererades av vindkraftsparken London Array under december 2015 var långt över förväntan. Med 389 000 MWh slog vi det tidigare rekordet från november med råge och rundade av året med en total produktion av 2 500 000 MWh, vilket räcker till att förse 600 000 hushåll med ren el.

 

Rekordet innebär att vi besparat klimatet och miljön 1 075 000 ton koldioxidutsläpp.

 

Vi bygger världens största vindkraftspark

 

DONG Energy har fattat det sista avgörande beslutet kring bygget av världens största havsbaserade vindkraftspark, Hornsea utanför Storbritannien. Nu inleder vi arbetet med parken som kommer att ha en kapacitet på 1,2 GW – vilket gör den till den första i världen att producera mer än 1 000 MW. Vindkraftsparken kommer kunna försörja mer än 1 miljon brittiska hem med förnybar el.


 

 

 

En tydlig klimatstrategihttp://www.dongenergy.se/om-oss/klimat-miljö

​DONG Energy jobbar med ambitiösa klimatmål för att göra det enklare för dig som företagare att välja förnybar energi. Till år 2020 vill vi bland annat tredubbla vår kapacitet för havsbaserad vindkraft.

​Läs mer om våra klimatmål

http://authoring.dongenergy.com

 

 

Läs fler nyheterhttp://www.dongenergy.se/om-oss/koncernnyheter

​På vår koncernhemsida hittar du fler nyheter och aktuell information om alla DONG Energys aktiviteter. Där har vi samlat pressmeddelanden, nyhetsartiklar, viktiga händelser och datum och ekonomisk information.

​Till DONG Energys koncernnyheter

http://authoring.dongenergy.com