Nyheter

Vi byter namn

2017-10-02

Vi har genomgått en omfattande omvandling från att vara ett olje-, kol- och gasdrivet företag till att helt fokusera på förnybara bränslen. Därmed passar inte namnet DONG, en förkortning av Dansk Olie og Naturgas, längre. Den 6 november blir vi officiellt Ørsted.

 

Läs mer här

 

Förhandlingar om nya koldioxidregler driver upp gaspriset

2017-09-18

Den senaste veckan har priset på gas gått upp på grund av viss orolighet på energimarknaden. Det beror inte minst på att Tyskland och Frankrike har meddelat att de jobbar på ett nytt förslag för prisreglering av koldioxid. 

 

Läs mer här

 

Nu bygger vi världens största havsbaserade vindkraftverk...

2017-09-15

Och det till rekordlågt pris. Vi bygger för fullt för att kunna försörja världen med mer förnybar energi – däribland den havsbaserade vindkraftparken Hornsea Project Two utanför Storbritanniens östkust som blir världens största hittills.

 

Läs mer här

 

"DONG har blivit en global ledare inom förnybar energi"

2017-09-13

Efter första halvåret 2017 kan vi stolt säga att vi verkligen gör skillnad för klimatet och miljön tillsammans, både i Sverige och på global nivå. DONG Energys halvårsrapport visar en mycket positiv utveckling och vi har gjort flera viktiga satsningar för att fortsätta i rätt riktning.

 

Läs mer här

  

Nu blir vi ännu grönare - vi säljer av vår olje- och gasverksamhet

2017-05-30

För att nå våra högt satta klimatmål och ligga i framkant har vi härmed beslutat att sälja vårt affärsområde Oil & Gas till brittiska INEOS. Det innebär att det affärsområde där olja och naturgas utvinns, kommer att avyttras.

 

Läs mer här

 

Stora förändringar på dansk-svenska gasmarknaden

2017-05-15

Den danska gasplattformen Tyra som i dag förser Sverige med naturgas kommer att stängas för renovering de närmaste åren, vilket påverkar gasmarknaden på båda sidor sundet.

 

Läs mer här

 

Gaspriserna faller men OPEC-möte kan förändra prisläget

2017-05-15

De senaste veckorna har prisutvecklingen på gas följt nedgången i pris på olja och kol. I slutet på maj sammanträder dock OPEC-länderna för att fatta beslut som kan få stor effekt på gaspriset framöver.

 

Läs mer om prisutvecklingen på gas

 

Nya skattesatser på energi - det här gäller

2017-02-27

Under 2016 förändrades skattesatserna och skattebefrielserna på olika typer av energi. Vi reder ut vad som gäller för dig som köper gas i dag – och varför skattesatserna ser ut som de gör.

 

Läs mer här

 

Mild vinter ger stabila gaspriser

2017-02-27

Den senaste tidens milda väder i Europa gör att gaspriserna ligger förhållandevis stilla. Det finns dock risk för en ny köldperiod inom kort, vilket kan driva upp priserna på gas – särskilt eftersom lagernivåerna i Europa just nu är låga.

 

Läs mer om prisutvecklingen på gas

 

Nu formar vi framtiden tillsammans

2017-02-27 

Som kund hos oss gör du skillnad för samhället och miljön – varje dag. 2016 blev ni allt fler som valde förnybar energi och därmed minskade era koldioxidutsläpp dramatiskt, en tydlig trend inte minst inom industrin. Det gör oss väldigt stolta! Men vi är långt ifrån klara. Nu är det 2017 och vi tar nästa steg framåt, tillsammans med dig som kund.

 

Så fortsätter vi göra verklig skillnad

 

Strategisk omvandling med fokus på förnybar energi

2016-12-20

Vi har inlett en process med det yttersta målet att avyttra affärsområdet Olja och Gas som en del av vår strategiska omvandling till att bli ledande inom förnybar energi. 

 

Läs mer här

 

Noggrannare mätning av din gas

2016-12-13

Den 1 december infördes en ny metod för att räkna ut energiinnehållet i din gas. Syftet är att mätningarna ska bli mer exakta, så att priset på dina fakturor alltid blir så korrekt som möjligt.

 

Nu mäts din gas på ett nytt sätt 

 

Överskott på gas sätter priserna i gungning


USA och Australien ökar sin försäljning av flytande naturgas på den internationella gasmarknaden, vilket förväntas påverka gaspriset i Europa

 

Så ser prisutvecklingen ut

 

Påverka ditt gaspris med våra tilläggstjänster

 

När marknadspriset på gas svänger kan det vara svårt att hitta stabilitet i energikostnaderna. Genom att utöka ditt energiavtal med en tilläggstjänst kan du anpassa din budgetsäkerhet efter ditt företags riskstrategi eller budgetpris.

 

Läs mer här

 

Tack för att du gör skillnad!

 

Ditt energiavtal spelar roll. Under 2015 valde många av våra kunder att byta till biogas, vilket innebär att vi tillsammans kommer att minska koldioxidutsläppen med 13 085 ton. Det är vi otroligt stolta över!

 

Läs mer här


Oljeförhandlingar kan få gaspriset att stiga

 

Ryssland och OPEC har inlett oljeförhandlingar som kan komma att påverka gasmarknaden. Även Saudiarabien har gett nya besked kring sin oljeproduktion, vilket kan få gaspriset att börja röra sig uppåt. 

 

Läs mer här

 

Vi slår två nya rekord i vindkraft

 

389 000 MWh. Så mycket ren el producerade en av DONG Energys havsbaserade vindkraftsparker – på bara en månad. Tillsammans med våra partners har vi därmed slagit nytt rekord.

 

Läs mer här

 

Gaspriserna fortsätter neråt

 

Förra veckan nådde gaspriserna nya lägstanivåer. Det ovanligt milda vädret i hela Europa har gjort att prisutvecklingen på börsen har fortsatt neråt och om temperaturerna håller i sig kan priserna komma att sjunka ännu mer den närmsta tiden. Samtidigt väntas nya besked från Nederländerna och USA i vinter som kommer att påverka gasmarknaden.

 

Se prisläget inför vintern

 

Rekordlåga gaspriser inför hösten

 

Priset på gas fortsätter att ligga lågt och fastpriserna har varit rekordlåga under 2015. Många väljer nu att binda sina avtal inför kallare tider. Gasmarknaden är relativt stabil, samtidigt som det pågår förhandlingar mellan Ryssland och Ukraina.

 

Läs mer här

 

Carolina – vår nya vd


Carolina Wistén är nytillträdd som vd för DONG Energy i Sverige. Hennes mål är att hjälpa DONG Energys kunder i omställningen till grön energi och öppna för ännu närmare kundrelationer. Här är hennes tre bästa tips inför hösten.

Läs mer här